Uncategorized

Tak Datang Interview Salah Majikan atau Candidate?

Di media social, selalu mendengar majikan melayu mengeluh kerana candidate tak datang interview.

Isu ini berlaku setiap masa, ia merupakan asam garam sebagai majikan.

Ada majikan yang hendak mengenakan bayaran deposit kepada candidate, jika datang interview duit akan dipulangkan.

Apa punya tak logik, minta duit sebelum datang interview ini adalah modus operandi Scammer. Dah ramai graduan dah kena scam macam ni.

Unless, majikan tersebut bagi elaun pada yang datang interview.. bagi saya ini munasabah.

Candidate dah effort datang, mesti lah ada reward, betul tak?

Dapat kerja atau tak itu lain kita, KPI adalah datang interview.

Jika candidate tak serious datang interview, hanya nak kan elaun, itu process lain pula. Bagaimana cara nak kurangkan? Better screening?

Penyelesaian kebarangkalian hanya terhad oleh cara pemikiran individu.

Kalau bidang IT, lagi mudah.. buat online interview. Jimat masa kedua-dua belah pihak

Bagi saya benda ini sama seperti anda menjual barang, ada yang PM, kemudian tak beli. Ia berbalik kepada offering untuk orang take action.

Ia merupakan asam garam juga sebagai penjual.

Semua ini berbalik kepada flow bagaimana nak persuade to take action.

Saya rasa kebanyakan majikan tak nampak benda ini oleh kerana subconsciously judgement telah di distort oleh perasaan authority sebagai majikan.

“Apa ni bro, aku nak gajikan orang, nak bagi duit kat dia!”

Betul tak?

Ada pandangan lain? Komen di bawah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *